Qkac 2010.09.24. 23:26

Újrakezdés

Sziasztok!

Csitul a kampány, kicsit több az időm, ezért elkezdtem feldolgozni a már régen lementett videókat. Először egy békés autózsra hívlak benneteket az M7-esen a Balatontól Budapestig mintegy 8,5 percbe sűrítve. Gyönyörködjetek a tájban, a majdnem üres útban, és az ennek ellenére a huzamos ideig a középső sávban tévelygőkben :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr982321453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

George Jung 2010.09.25. 10:54:23

Szia!

Lenne egy kérdésem.
Vegyük mondjuk a legelső esetet (kb 1:30-nál; Audi(?) és kék Swift)!
Ha elmész mellettük jobbról az szerinted elhaladás, vagy előzés?
Ha előzés, akkor miért?
Komoly viták voltak ebből a családban, és kíváncsi vagyok, Te mit mondasz.

Kösz!

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.09.25. 11:43:54

jó újból látni!

amúgy rögtön kötözködéssel kezdeném, fehérvár azért messze nem a balaton. ;)

@George Jung: mivel nem váltasz sávot, ezért nem előzés. persze a rendőr ettől függetlenül meg fog büntetni.
hasonló eset, mint amikor valaki szabálytalanul parkol az út szélén. ki szabad-e úgy kerülni, hogy közben átléped a záróvonalat? elvileg nem, mert a záróvonalat még érinteni is tilos...

gery555 2010.09.26. 17:50:31

xaba99!

"n. ki szabad-e úgy kerülni, hogy közben átléped a záróvonalat?

benne a mondatban a lényeg! KIKERÜLÖD! Arról te nem tehetsz, hogy valaki rossz helyen parkol, ami forgalmi akadályt képez! Ha ezért megbüntetnének arra már tényleg nem lehet szavakat találni!

titan 2010.09.27. 09:55:46

Király háttérzenét szolgáltattál egy 8,5 perces időszakhoz a reggeli munkából :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.09.28. 13:10:42

Sziasztok!
Bocs', de még nem hevültem föl üzemi hőfokra, úgyhogy kicsit lassan reagálok. @George: xaba99 véleményét osztom - elhaladás, de tiltott. Egyébként ott egészíteném ki a xaba99 által leírtakat, hogy ha ilyen esetben megbüntet a rendőr, akkor nem csak engem állít meg, hanem azokat is, akik mellett elhaladtam - legalább is bízom bene!
@xaba99: való igaz, csak fehérvártól vannak bevágva jelenetek (csak én tudom, hoyg Almádiból jöttünk akkor haza :-) ), ennek viszont az az oka, hogy lassan a honi autósok kezdenek ahhoz hozzászokni, hogy amikor csak két sávban, nem 'utaznak' a belsőben - legalább is akkor és ott ilyet nem 'lőttem'! Viszont Fehérvár után megváltozik a mentalitás, és a külső sávot meghagyják a 'totyogóknak'.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.09.28. 13:16:16

@titan: köszönöm az elismerést, bár most még annyira sem az érdemem, mint máskor.
Amikor zenét választok, azt a YouTube által felínáltak közül nagyjából találomra választom ki. Bele szoktam hallgatni, viszont időről időre fejlesztgetnek valamit a YouTube-nál, és emiatt sokszor 'néma' marad a hangszóró. Most is ez történt, úgyhogy kiválasztottam az időtartamban megfelelő zenét ... és bíztam benne, hoyg jó lesz! :-)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.09.28. 13:27:55

@Qkac: én is rendszeresen megjárom ezt az utat.
valamiért fehárvártól tényleg megszaporodnak a hülyék (pestről meg onnantól lesz kevesebb).
laktam fehérváron is, én rájuk fogom a dolgot, mert abban a városban botrányos módon közlekednek.

kedvenceim még a románok, 60-nal (!) a középső sávban, jobb esetben legalább egy hátsó lámpájuk ég.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.09.28. 22:43:08

@xaba99: Szia! Én nem gondolom, hogy ez a viselkedés a fehérvári morálnak tudható be; sokkal inkább a három sáv okozta 'bőség zavara' hatás az oka. Az én tapasztalatom az, hoyg budapesti szemmel minden vidéki városunkban rettentően mereven, rugalmatlanul vezetnek. Lehet ezt botrányosnak is mondani - kinek-kinek vérmérséklete szerint megnevezni -, de egyszerűen csak más a ritmus. Mi ehhez a forgataghoz edződünk, ők pedig egy teljesen más tempóhoz. Csak két apróság: tapasztalatom szerint épp Fehérváron egy átlagos főút-kereszteződésben nagyjából másfélszer addig tart a piros, mint egy hasonló helyzetben Budapesten, valamint Fehérvárról simán fölérsz Budapestre annyi idő alatt, amíg Pestszentlőrincről átjutsz Óbudára. Ilyen állapotok mellett mit várhatunk?

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.09.29. 09:06:07

@Qkac: én éltem fehérváron, meg amúgy is sokat járok/jártam arra.
azt, hogy botrányosan közlekednek, azt úgy értem, hogy legalapvetőbb kresz szabályokra (jobbkéz, piros lámpa, kanyarodási szabályok/tiltások) is nagy ívben tesznek. és a pályán fehérvár környékén a legtöbb a hülye. (gondolom a körgyűrű funkció miatt.)
vidéki városból származom, és több vidéki városban is megfordulok rendszeresen, ezeken a helyeken max. a nagyon komótos vezetés a jellemző.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.10.16. 22:29:45

@xaba99: Hát az utolsó mondatodról nekem valóban Debrecen jutott eszembe. Mintha az arcszőrzetem is gyorsabban nőne arrafelé. Mire elérem a célom, rendszerint kinő a szakállam a mások mögötti totyogásban, várakozásban.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.10.19. 17:47:59

@Qkac: na, arrafelé még nem vezettem, de majd figyelek. ;)
süti beállítások módosítása