Qkac 2010.01.19. 16:30

Gyalogosok a pirosban

Előrebocsájtom, hogy nincs különösebb bajom azzal, hogy a holt üres úton a gyalogosok átglasszálnak a zebrán akkor is, ha a lámpa pirosat mutat. Egyrészt ez már egy eléggé megszokott dolog Budapesten, másrészt legtöbbször senkit nem zavarnak vele. Egy nagyvárosban ez belefér - ha nem egy óvónő csinálja egy ovodáscsoporttal, vagy egyszerűen csak bárki a saját gyermeke szeme láttára. (Ugye, ha a gyermek nem az övé, még jó kis tanpélda lehet a bácsiból/néniből, hogy "Látod fiam/lányom! Ezt nem szabad csinálni!") Van úgy, hogy túl közel vannak, de lelkük rajta:

 

Viszont azt nehezen tudom megérteni, amikor ezt a nem veszélytelen mutatványt idős, mozgásukban és más képességeikben így vagy úgy, de korlátozott emberek produkálják. Mondjuk a csatolt klipben a bácsi nem csak lassú, hanem valószínűleg rosszul is lát annyira, hogy ezt magának is beismerve már nem is néz a közeledő autók felé: minek, úgysem látja!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr851684767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tangara 2010.01.22. 09:15:14

Üdv!

Igen, ez "ismert" probléma. Napi szinten dudáljuk le ezeket az aszfaltról. Ráadásul valamiért különösen szeretnek beláthatatlan szakaszokon az úton kóvályogni, és a számuk nő, ha sötét van, a biztonság kedvéért, még fekete kabátot is vesznek. Ja, és a legtöbbje nem is részeg.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.01.22. 09:35:32

@tangara: Szia! Üdv a blogomon.
Ez van! Elviseljük meg vigyázunk rájuk (meg magunkra)képességeink és lehetőségeink szerint. De hogy még be is intsen .... ?! Hát B+!

HockeyMonkeyHungaryFan 2010.01.24. 02:56:21

Múltkor mikor havazott két öreg pár azt hittem együtt megy a sírba, mikor itt a gellért térnél "átkocogtak" a zebrán egy öreg piros hetes előtt. Ha picit megcsúsztak volna akkor a busz lefelé jövet az leejtőn átment volna rajtuk még a hátsó kerekeivel is! Én meg kezdtem hátrálni, mert ha a busz elkezd satuzni, ki tudja merre csúszik...:S De úgy fél másodpercen múlott hogy átéltek, és fel se tünt nekik az a legdurvább... Mikor lecsesztem őket, hogy hóban ezt talán mégse, le se szarták a vén trottyok.:S
süti beállítások módosítása