Qkac 2009.09.18. 10:29

ÖNKRITIKA!

És hogy szó ne érje a ház elejét:

 

Fennhagytam az eredeti audió sávot: hallani, hogy dolgozik az ABS. A helyzet az volt, hogy azon filóztam, miért is áll ott szemben az a szerencsétlen? Pedig a megoldás elég kézenfekvő - így utólag! (Mentségemre szolgáljon: ha esetleg villantott volna, mint az utána jövő nekem, talán gyorsabban leesik a tantusz.) A gáz nem is annyira ez, hanem hogy még nekem állt feljebb, és elég felháborodott képpel néztem az elém kanyarodóra. Ezúton kérek elnézést!

UPDATE! Itt a térkép

(ahova kikanyarodik, az a felállósávja - látszik a műholdképen, tök' szabályos):

 
Egér út - Budaörsi út csomópont nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr761390218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmower (törölt) 2009.09.18. 11:24:41

Na várj, nekem ez nagyon nem tiszta! Eleve ahonnan kifordult onnan mintha nem is lehetne, ha jól látom. De ha még lehetne is, akkor is Te voltál a magasabbrendű úton, így Neked van elsőbbséged vele szemben, ha mindkettten balra fordultok (persze ha már a szembejövő elengedi, az illedelmesség azt kívánja, hogy Te is kiengedd). Az önkritika viszont olyan szinten jogos, hogy azért elég nagy tempóval közeledtél ahhoz képest, hogy a szembejövőnek mégiscsak elsőbbséget kell adnod, tehát a megállási kényszernek eleve nagy valószínűsége volt, a kikanyarodó nélkül is :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.09.18. 11:33:10

- Megengedett onnan balra fordulni!
- Igen, itt az illendőségről van szó alapvetően.
- Hiszen láttam is, hogy ott van a szembe jövő. Készültem rá. Megálltam volna! Siiimááán! :) Csak az a három méter hiányzott, amit a kiguruló kocsi jelentett. (Pontosabban hála az Égnek, az sem!)

gmower (törölt) 2009.09.18. 11:55:29

@Qkac:

"- Megengedett onnan balra fordulni!"

Hát akkor lehet, hogy én látom nagyon rosszul, de nekem a vidóból ez jön le: Te ugyanoda fordulsz be, ahonnan ő kijött. Miután befordultál, balra tőled forgalomtól elzárt terület, majd záróvonal van, jobbról egy másik sáv kapcsolódik be, ahova gondolom a veled korábban szemből jövők juthatnak be egy jobb íven át. Az ott veled szemben álló hosszú sor eleje látszik a videó korábbi részén, ahol az is egyértelmű, hogy ott biztos nem lehet kifordulni balra, mivel az út ívelődése miatt a Te általad használt kanyarodósáv ebben erősen akadályozna (meg az ív se véletlen). Nehéz elmagyarázni, de remélem érted mire gondolok, és ki tudod javítani, hogy hol tévedek, ha mégis :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.09.18. 12:29:55

@gmower: Válasz hamarosan a posztban - UPDATE köv.

gmower (törölt) 2009.09.18. 13:33:17

@Qkac: Ok, a térkép alapján valóban egyértelmű, a videóból nekem nem jött át :)
süti beállítások módosítása