Qkac 2010.03.21. 08:00

Az az átkozott lámpa

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr751853351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BakoSanyi 2010.03.30. 22:14:43

1. videó: még bőven féktávon belül kapták a pirost a vádlottak.
2. videó: Feltartott téged a kerékpáros? a bicikli arra való, hogy szabályt szegjünk vele. Én pl. arra használom, hogy részegen járjak haza vele a bulikból.
3. videó: ismét féktávon belüli piros-kapást láthatunk. Bár gondolom te inkább füstölő kerekekkel megállsz hasonló helyzetben. Remélem hamarosan felnősz! Üdv: Bakó Sándor

2010.03.31. 01:45:11

Ma pl. járókeretes csákó full pirosban (Dózsagyurira kanyarodva kaptam zöldet) akart átkelni...Miért kockáztat fölöslegesen, mikor kurva hosszú a zöld?Nem ér ennyit az élete, h várjon 1 újabb zöldet?

Bakosanyi:
Az új KRESZ szerint NARANCSNÁL meg kell, h állj.Több másodperc telik el a narancsnál mire pirosra vált, tehát epic fail, ülj le egyes.
Mit mondanál a motorozó fiadnak, aki keresztben már zöldet kapott, s kilőtt, mire ez jön és oldalból telibeveri?Még bőven féktávon belül volt?A fiad meg már nem él...

Elém hasonló módon fordultak be, pedig a főútnál védettebb út nincsen, szintén pirostól indulva.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.03.31. 10:01:11

@BakoSanyi: Szia! Üdv a blogomon!
KRESZ 9.§.(4) c) a kör alakú, valamint a nyilat vagy kerékpárt mutató folyamatos sárga fény a forgalom irányának megváltozását jelzi: az útkereszteződésnél - a kijelölt gyalogos átkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában a fényjelző készülék előtt - meg kell állni; ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni;
Ennek szellemében:

1. videó: koncentrálj kérlek az utolsó, sötét golfra, aki végig mellettem halad. Nekem nem volt megeröltető megállni, neki sem lett volna. Aztán van még ott egy motoros is a vágás után - rá nehezen mondható a féktávon belüliség.

2. videó: engem ugyan nem tartott föl - hagytam is neki egy kerékpárnyi helyet a vonal mögött, ahogy az új kresz előírja. Ami a kerékpárról kialakult álláspontodat illeti: leked rajta. Ez a tegnapi ORFK állásfoglalás szreint 8%% alatt 30 eFt, az fölött 100 eFt-odba kerülhet, és április 1-től ellenőrzik is. Legszívesebben azt mondanám, hogy "hát csak rajta!". De enm kívánok senkinek sem rosszat, úgyhogy inkább vigyázz magadra!
3. videó: a furgon melletti sávban, sokáig a furgon előtt halad egy autó - ha megmutatnád a füstölő gumikat, miközben neki sikerül nem átmennie a piroson, mindannyian megnyugodnánk.

Van egy rossz hírem: én már csak összemegyek. Ellenben remélem, Neked még van rá esélyed - feltéve, hogy a 2. videóhoz írt felfogásod idővel (és minél hamarabb) megváltozik. Addig is további biztonságos közlekedést Neked!
Üdv: Qkac
süti beállítások módosítása