(Update: Állítólag) Fizetős lett az eddig ingyenes Eleven Center parkolója. Feje tetejére is állt a világ egy pillanat alatt a környéken:

 

Emlékeztek még a piros Jeep-re, aki beállt a járda tengelyébe ötödiknek a 4 férőhelyes parkolóba. Nos, ennél most szebbet mutatok:

És azokra, akik a füvet tették tönkre, szántották föl?

Mindkét említett delikvens még védekezhetett a nagy hóval: "Nem látta, hova áll! Bezzeg, ha tudta volna, biztos máshova megy." No de ezek?

És végül a szokásos "fehér furgon", akinek sikerül megállnia az áthajtó rendszerű parkoló egyik kijáratában - zsákutcává formálva ezzel a parkolómező felső szegmensét:

Az egészben az a szép, hogy mentem egy kört, és két szabályos parkolóhely közül választhattam. Vesztettem talán 75-80 másodpercet. Én tudom, hogy drága az ember ideje, no de ennyire!?

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr951802327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery555 2010.03.04. 19:52:58

A Nyíregyházi főiskolán is így szoktak megállni az ingyenes részen, alig férni el (pedig van hely, mert elég nagy parkoló (vizsgaidőszakban nem volt) csak menni kell kb 30m-el többet. De hát föld út és sáros)...
ja és én láttam a videón egy stop táblát is

hcsibesz 2010.04.25. 01:25:45

gazdagrét egy vicc... a 80as években nem úgy számoltak, hogy minden itt lakónak legalább 2 autója lesz, egyszerűen képtelenség parkolni. a parkolóhelyek elé a vízszintes részeken simán beállnak eléd másodiknak, csak éppen a kéziféket nem húzzák be, hogy el tudd tolni őket, ha el akarsz menni :D ha szabálytalanul parkolsz persze megbüntetnek, mint egyik hétvégén. előbb talán parkolókat kéne építeni nem? :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.04.26. 15:20:11

@hcsibesz: Szia!
Ez általános probléma ... sajnos. A kézifék nélküli parkolás egyébként ugyancsak a 80-as évek derekán volt divatban. Nem tudtam, hogy Gazdagréten még most is dívik. :-) Én biztos félnék, hogy néhány unatkozó siheder elgurítja az autómat valami biztos - értsd: talajhoz rogzített - helyhez (villanyoszlop, szemetes kuka), hogy kiderítse, melyikük az erősebb, az oszlop vagy az autó. Akkoriban még ilyesmi nem volt szokás.
Egyébként a hatályos építésügyi előírások szerint ma is csak 1:1 arányban kell tervezni parkolóhelyeket, úgyhogy a szabályozás továbbra sem halad a korral. Az is igaz persze, hogy ma ezt az 1:1 arányt telken belül kell biztosítani, azaz a mai előírások szeirnt ilyen lakótelepek, mint a Gazdagrét és a többi, már nem épülhetnének meg.

hcsibesz 2010.04.27. 18:47:11

@Qkac: Előbb-utóbb majd lesz valami. Addig meg marad a tömeg. :)
süti beállítások módosítása