Ma reggeli élményemet dokumentálom: nagy a dugó az M1-M7 kivezetőjén. (Majdnem) mindenki ideges :-), mire átverekszi magát az ismét beszűkített útvonalon. A zebránál várakozik egy hölgy, miközben az OMV kúttól is kijönne valaki. Ismerem a környéket: a gyalogosnak sem egyszerű a helyzete, de a kúttól kikanyarodónak gyakorlatilag reménytelen. Ezen a rövid szakaszon nyomja mindenki, mint állat. Gondoltam, segítek rajtuk, megállok - már csak a KRESZ előírásai miatt is (zebra, ugyebár!) Még alig lassítok, amikor mögöttem a bordó taxi már ki is vág, és mire a zebrához érek, már el is suhan mellettem. Nálam már véleményes, de hagyjuk is, mert jön a Civic, aki akkor rongyol át a zebrán, amikor a hölgy már majdnem félúton jár.

 

Az előző helyzetnek lesz egyenes következménye az is, hogy a mögöttem jövők nem bírják kivárni azt a pár másodpercet, amíg újra 50-re gyorsulok, hanem már előznek is - akkor is, ha esélyük sincs a szabályos visszatérésre:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr121792223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tornado86 2010.02.26. 20:12:08

Egy hét Bukarest és elmenne a kedvük a szívózástól.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.02.26. 20:13:36

@Tornado86: Szia! Üdv a blogomon!
Miért? Mi történne velük Bukarestben? Ott még nem jártam, nem tudom hogy vezetnek arrafelé.

Tornado86 2010.02.26. 20:25:26

@Qkac:
Lehet kicsit hosszú lesz, de megpróbálom érthetõen kifejteni. Kezdem azzal hogy Kolozsváron vezetek sokat, Budapest kikapcsolódás utána, egyébként szeretek vezetni. Bukarest pedig ennél is rosszabb: bedugult keresztezõdések, a Hold domborzatára emlékeztetõ mélyedések, na meg jóformán belédszaladnak ha megállsz 1 STOP táblánál szétnézni. Piros? Semmi gond, át a keresztezõdésen. Na meg ha épp a keresztezõdés közepét akarod kikerülni balra kanyarodáskor, a mögötted jövõre is kell figyelni, vagy melléd mászik ekkor, vagy akár kielõz balról. Na meg az 50 fiktív fogalom, kapásból ennyi jut eszembe. Ûdv neked is!

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.02.26. 20:41:04

@Tornado86: Koszi! Már tudom, miért nem járok arra! :-D
süti beállítások módosítása