Qkac 2010.01.17. 15:01

Indexhiányok

A csatolt video mindegyik jelenetében az index használatának mellőzése a közös, de ezen túl érdekes helyzetet mutat a Fehérvári út - Sárbogárdi út sarkán rögzített klip is. Ezen a helyen a délre tartó két sáv a zebra előtt egyre szűkül a villamosmegálló peronja miatt. Amikor egyensen érkeznek az autósok a Móricz Zsigmond körtér irányából, ezzel nincs is különösebb baj, de a keresztirányú utcákból (Sárbogárdi, Dombóvári) a kikanyarodás minden esetben konfliktusforrás. Akik a Dombóváriról érkeznek szabályosan a belsőbe kanyarodnak, és valamiért úgy gondolják, innen egyenes az út tovább, úgyhogy a legtöbben index és elsőbbségadás nélkül sorolnak be a tovább haladó szélsőbe (ha nem rögtön oda fordulnak, persze). Nem járnak el különben a Sárbogárdiról érkezők sem. Nekik elvileg az elsőbbséget élvező külsőbe kellene kikanyarodniuk kisívben, de ez így egy baromi szűk kanyar, ezért sokan fordulnak kényelmesen a belsőbe (és anyáznak a Dombóváriról érkezőkkel, hogy nekik van elsőbbségük, hiszen ők jobbra kisívben fordulnak, míg a másik balra nagyívben :-) ), majd pár méter után az előbb említett módon sorolnak vissza a szélsőbe azzal a magabiztossággal, hogy ott úgysincs senki. Aztán meglepődnek, ha néha van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr391679466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sevcsik 2010.01.17. 17:57:31

En ugy latom, hogy a zold furgonnak van egy elfogyo savja, pont azert, hogy ne zavarja balra kanyarodas kozben a kis ivben kanyarodokat. vagy tevedek? amugy kiraly ez a zene :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.01.17. 22:13:16

@sevi (Sevcsik): Szia! Így van - "Akik a Dombóváriról érkeznek szabályosan a belsőbe kanyarodnak,..." - és nem is ott a hiba, hanem ott, hogy "... valamiért úgy gondolják, innen egyenes az út tovább, úgyhogy a legtöbben index és elsőbbségadás nélkül sorolnak be a tovább haladó szélsőbe ..."
Sokszor dicséritek a zenét. Ezt köszönöm, de el kell mondanom, hogy csak a hangulatot kell megválasztanom, a többiről az "almásdoboz" gondoskodik. A legutóbbi frissítés fölrakott az iMovie-hoz egy csokor jó zenét ("Apple licenced" ráadásul, úgyhogy jogtiszta is :-D), és ha szépen hossz szerint rakom sorba, akkor már csak a stílus kiválasztása marad rám. Igazán nem nehéz dolog ... Köszönjük néked Apple!

sevcsik 2010.01.19. 12:00:11

@Qkac: szerintem jol tudta, hogy nincs elsobbsege, egyszeruen benyomakodott eled, mert latta, hogy te nem az a fajta vagy aki nem engedi be :) velem is mindig ezt csinaljak, de nagyon nincs kedvem gyorsulgatni, hogy azert se menjen. ha o ettol boldogabb akkor menjen eggyel elottem :)
süti beállítások módosítása