Qkac 2009.11.05. 07:58

Békésebb napok

Mind tegnap délután, mind ma reggel szinte semmi érdemleges nem történt. (Már szinte nem is emlékszem ilyen napra.) Szelidülünk az esőben, lelassulunk a hidegben?

Ennyi jött össze:

 

Az elsőhöz annyit, hogy ezen a szakaszon két sávban áramlanak az autók Budaörs felé, viszont az út túloldalán van egy jó széles sáv, ahol elvileg parkolni lehet. Viszont: nyílnak onnan mindenféle telephelyek is, kapubehajtók, miegymás, amiket - ha hátrébb vannak a kereszteződésnél - ragyogóan meg lehet közelíteni ezen a széles parkoló sávon keresztül ... a forgalommal szemben.

A második csak a szokásos: utálunk indexelni - de ez már nem újdonság.

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr761501685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DonnaNyányó 2009.11.05. 08:41:05

Hello!

Ez most tényleg egy könnyedebb nap :)
Azt vettem észre, hogy örülök én is, ha egy nap "eseménytelelül" megyek haza. Legalább nem húznak fel szabálytalankodással :)

Kérdés: milyen kamerával csinálod ezeket a videókat. Baleset esetén elfogadja a rendőrség, ha felvett valamit?

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.11.05. 09:35:33

@Deluxe the ForumTroll: Szia!
Ez egy iPhone 3Gs. Nem vagyok tisztában azzal, hoyg elfogadnák-e, de elvileg nincs akadálya: geokódolt, az időt, dátumot a netről veszi és a készüléken .RAW formátumba ment, csak kifelé ad .MOV-ot, úgyhogy egy hozzáértő minden lényeges információt ki tud szedni az eredeti állományból. Otthon, a MBP-m ki is veszi. Ha ott szerkesztek az iMovie-ban, sokkal több mindent tudok meg a file-ról, mint ha itt a cégnél a Nero-val tesze-toszáskodom.
Az autozz.blog - on egyszer SilentSound írt róla, hogy tőle már kért be a rendőrség eredeti felvételt (készülékkel együtt). (Mondjuk ennek nem örülnék!)

DonnaNyányó 2009.11.05. 09:40:59

Értem, van hozzá ilyen tartó, amivel rögzíted a szélvédőre?

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.11.05. 10:01:00

@Deluxe the ForumTroll: Az Apple nem gyárt, az elveben a típushoz ajánlott kiegészítők
1. - takarják a kamerát
2. - szemérmetlenül drágák
3. - csak tok nélküli készüléket fogadnak be
(utóbbi kettő miatt szerintem eleve nagy hendikeppel indulnak a piacon)
Úgyhogy vettem hozz a fukar boltban valami német csodát, ami egy önzáró megoldással négy szivacspofa közé bármit befog (- akár egy gépágyút is, úgyhogy csak óvatosan velem!). Jó nagy tappanccsal tapad a szélvédőre, a kettő között meg egy nehezen hajlítható, de emiatt meglehetősen remegés- és lengésbiztos, mégis flexibilis kar van, amit megfelelő alakúra formálgattam.
süti beállítások módosítása