Qkac 2009.11.03. 12:40

"Zebrákok"

Ez a gyűjtemény a zebra ("kijelölt gyalogátkelőhely") és az autóvezetők viszonyából villant fel két epizódot:

 

És akkor sem előzünk rajta, ha nincs ott a gyalogos - és főleg nem, ha tábla tiltja, és legfőképpen nem, ha még záróvonal is van:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr471495255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery555 2009.11.05. 17:13:40

úgy ahogy van hü*e az a szabály, hogy már a "szándéknak is elsőbbsége" van!
Ha a gyalogos át akar kelni, akkor lépjen le (nem fog senki áthajtani a lábán, sőt még hamarabb át is engedik). Nincs idő figyelni a zebrától 1m-re álló gyalogost, hogy most beszélget valakivel, azon gondolkodik, hogy át kell-e itt menni-e vagy sem, vagy valóban át akar kelni. Komolyan van olyan gyalogos, hogy megállok és nem is figyel, és ilyenkor én döntsem el, hogy átfog e kelni vagy nem....

Így én is legtöbbször csak azokat engedem el, akiken valóban látszik, hogy át akar kelni, a másik "bamba" réteg meg hagy álljon ott és bámulja, hogy mikor nem jön autó (ha lesz olyan)
süti beállítások módosítása