A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr511485775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery555 2009.10.30. 09:41:48

kereszteződésben sávváltás: 0:55

záróvonalon sávváltás: 1:20

ajaj

DonnaNyányó 2009.10.30. 13:45:21

Nembaj, egyre jobban jön a tél, talán eltűnnek ezek a kamikaze robogósok-motorosok :S

Moleman 2009.10.31. 11:39:18

Jogos, hogy ezek nem túl szabályos manőverek, de sajnos megszokottak Pesten. Ha haladni akarsz, néha muszáj (gondolok itt a gyalogosra a Deák téren, senkit nem akadályozott, magát sem veszélyeztette, kövezzetek meg, de én is megtettem volna...).
A Szabadság híd előtt a Golf se veszélyeztetett senki, csak ment az árral :D Na jó, azt azért már nem csinálnám utána, autóban nem baromkodok :)

davez 2009.10.31. 19:35:03

Gery555 már megtette helyettem a hozzászólást. Legközelebb nézze meg, hogy mit teszel ki az oldalra :)

Amúgy tényleg felháborító, hogy mi zajlik Bp-en, de legviccesebb az egészben, hogy tagnap a Dózsa Gy. úton egy rendőrkocsi akart úgy letolni mint egy fiatal boyracer. Miután elengedtem, kb 70-80 körül szlalomozott a kocsik között, mint ahogy egyesek szokták tenni... Node kérem, tisztelt rendőr urak, így kell példát mutatni? A Kerepesi úton szoktak még ámulatba ejtő sebességgel szágoldozni, persze megkülönböztető jelzés nélkül.

Szóval így nem csoda, hogy a jó magyar paraszt is úgy közlekedik.

davez 2009.10.31. 19:35:43

sorry, javítom: legközelebb nézzeD meg.. :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.10.31. 21:29:22

@Deluxe the ForumTroll: Várd csak ki a végét, hamarosan rád cáfolok. Az anyagom már rögzítve, csak tudod, a hétvége a családé!

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.10.31. 21:35:06

@davez: Mea culpa, mea culpa! Nem is tudok rá mit mondani, legfeljebb annyit, hogy legalább láthatjátok, hogy nem hajlik magam felé a kezem ... igaz, szent sem vagyok!
A rendőrök esetében a leírtak akkor igazán bosszantóak, amikor - ahogy írod is - nem használják a 'megkülönböztetőt'. Igaz, én azt sem nézem tőlük jó szemmel, amikor hivatalos ügyben, megkülönböztetővel tudnak megállni egy igazoltatásért úgy, hogy az igazoltatott mellé állnak, miközben az sem húzódik le. Egyszer a körúton sikerült ezt úgy abszolválniuk, hogy a tlejes körúti forgalom a villamossíneken kerülte ki az igazoltató rendőröket - igaz, akkor még nem voltak "beton göröngyök" a sínek mellett, de azért elég "vicces" volt.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.10.31. 22:48:55

@Moleman: Szia! Üdvözöllek a blogomon! (Egyúttal davez-t is, így utólag :-) )
Embere válogatja, hogy ezekből ki mit vállal be. Nagyon, de nagyon távol áll tőlem, hogy az itt dokumentált esetek szereplőit elítéljem (főleg, hogy az ítéletet végre is hajtsam - v.ö.: "kövezzetek meg" :-) ) - vannak persze a legkevésbé sem tisztelt kivételek, akikkel azért tudnék mit kezdeni, ha ez lenne a dolgom (pl.: urvezeto.blog.hu/2009/10/26/amikor_anyus_hordja_a_kalapot). A blog létrehozásával teljesen más volt a célom: figyelemfelkeltés, vitaindítás, tanulás, érdekel a dolog statisztikai oldala, hobby - effélék.
Budapest már csak ilyen! A nagyrésze ezeknek az eseteknek nemhogy belefér, hanem, ahogy utalsz is rá, szinte kötelező. Éppen ezért mélyen magamba néztem és ... egy hangyányit jutottam másra: én a Golf szerepét vállaltam volna be - főleg, ha a tükörben látom - mint már annyiszor -, hogy még a mögöttem jövő is hasonlóan gondolja. Holott az a "szabálytalanabb", a több pontot érő művelet. Meg is mondom miért. Feltéve, hogy átlátta azt is, hogy kerékpárosok sem jönnek semerről, akkor ő valóban senkit nem veszélyeztetett ezzel. (Pár száz kilométerrel délebbre mindenki így közlekedik.)
De a Deák téri szitu mégiscsak 5 sáv, ráadásul olyan lámpákkal, amik még a zöldet sem egy időben adják/vonják meg az 5 sáv mindegyikének/-től. Itt az autósok egészen durva dolgokat tudnak csinálni, ráadásul tudatosan szabályokat szegve, ezért fél szemmel zsarut, meg a szabályosan közlekedőket lesve. Legkevésbé figyelnek ilyenkor oda arra, amire nem is számítanak - egy másik szabálytalankodóra, aki ráadásul alig látszik, hisz csak egy "puhatestű". (pl. versenyezve kilő a Király utcából, és kapásból négy sávon kell átjöjjön, hogy beálhasson elénk a piroshoz egy későbbi visszafordulás reményében - úgy csapja el, hogy nem is nyekken!

Moleman 2009.11.01. 18:56:57

@Qkac: Szia Neked is! :)

Ott a pont :) A Király utcás történetre nem gondoltam... Ezek után lehet h jobban szét fogok nézni arrafelé :D

Amúgy Pest tényleg érdekes... Alig 1 éve lakok itt, a jogsimat még anno Egerben szereztem, Pestnek közelébe se jöttem, kicsit más itt a légkör :D
De azért meg lehet ezt is szokni :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.11.01. 20:44:25

@Moleman: "Ezek után lehet h jobban szét fogok nézni arrafelé :D"
Látod! Pont ilyesmiért írom a blogot! :-)
Volt egy kollegám, aki hasonló cipőben járt, mint te. Ő Zalaegerszegen élt és Lentiben dolgozott. Mesélte, hogy amikor először kellett feljönnie Budapestre autóval (akkor cca. 3 éves jogsija volt már, csak Bp. valahogy kimaradt addig.), szóval akkor ő a BAH-csomópontig jutott - mármint addig bírta cérnával. Ott szépen letette a kocsit a felüljáró alatt, felszállt a villamosra, elintézte a dolgait szerte a városban, majd visszajött az autójáért, és szépen hazament. :-) Valószínűleg, van a földön pár olyan ország, város, ahol én tennék hasonlóan (pl.: www.youtube.com/watch?v=Xdqc2pJ-Lxg vagy éppen www.youtube.com/watch?v=0cdUPOvSXOo ), de itt születtem Pesten. Ezt már megszoktam. :-)
süti beállítások módosítása