Qkac 2009.10.28. 09:23

Egy kis előnyszerzés

 Most túl azon, hogy szabálytalan, valaki megmondaná nekem, miért nem lehetett a középső sávot jobbra/balra is megnyitni? Hely, lehetőség lenne rá, és talán még haladni is lehetne. (4 sávra fordulunk rá jobbra!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr871480736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hbe 2009.10.28. 12:18:08

Megnézem 100% pontosan, hogy biztosan így van-e, de úgy emlékszem, egyszerre lesznek a jobbra-balra lámpák zöldek, de a jobbra zöld az zöld marad, amíg a Szentendrein Békás felől érkező, Záhony utcára kanyarodó két sáv is zöldet kap (ekkor a Szentendrei egyenesen város felé haladó is zöldet kap már), míg a balra zöld az addigra értelemszerűen pirosra vált. Tehát ha a középsőből jobbra is lehetne menni, akkor rövidebb ideig lehetne csak zöld.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.10.28. 12:44:27

@hbe: Szia! Üdv a blogomon!
Szinte biztos, hogy igazad van! Kicsit elgondolkodtam a dolgon, mert elsőre úgy tűnik, hogy akkor valóban nincs rá megoldás ... de aztán mégis lehetne:
Jobb oldali sávban normál, jobbra mutató lámpa; amíg zöld, lehet menni. Középső sávhoz balra mutató nagy lámpa, mellette jobbra mutató "segédzöld", ami égve maradhat akkor is, amikor a balra fordulóknak már piros. Nem teljesértékű, de valamit azért segítene, és szerintem szabályos megoldás is.
Vélemény?

hbe 2010.05.17. 15:18:09

Nos, pár hete felszerelték a kiegészítő lámpát a középső sávba, és megváltoztatták a kanyarodás rendjét: a középsőből immár jobbra is lehet kanyarodni, és kapott egy kiegészítő jobbra nyílzöldet a középső sáv lámpája.
Hajszállal javított a helyzeten a dolog, a szűk keresztmetszet mostanság az Auchan parkoló kihajtása, mivel ott csak egy sáv van, gyakran ugyanúgy visszadugul, de azért kicsit jobb lett a helyzet. Egyébként abban a kereszteződésben van egy fantomzebra is, ami sehová sem vezet, ha legközelebb arra jársz, érdemes lefilmezni, a Szentendrei két oldali sávjai között, azokkal párhuzamosan vezet a semmibe...

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.05.17. 18:33:07

@hbe: :-))) Lehet, olvassák a blogot illetékesek is? Vagy csak egyszerűen értünk hozzá! Ez mindenesetre jó hír, köszi!
Tél óta nem jártam arra (khm, khm ... most nincs tél, még ha úgy is néz ki!), de észben tartom, s ha legközelebb arra visz az utam, lefotózom.
Bár, ha esetleg te előbb jársz arra, küldhetnél nekünk egy fotót! (qkac@aol.com)
Előre is köszi!
süti beállítások módosítása