Nos ő az álatlam legkevésbé kedvelt autóvezető archeotípusa.

Elbambul, talán alszik is a belső sávban. Arra ébred fel, hogy a mögötte jövők megpróbálják túltenni magukat rajta. Erre persze beleesik a gázpedálba: "Nehogymá' kiccsávó!" De mindek is? 50 méter múlva le kell forduljon jobbra. A belsőből? Miért is ne! Íme:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr791451237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmower (törölt) 2009.10.17. 22:32:15

Hmm... Én eddig úgy tapasztaltam, hogy ezek általában mással foglalkoznak (tipikusan telefonálás), azért csinálnak ilyen értelmetlen dolgokat. Legalábbis reménykedem benne, hogy így van, mert erről legalább le lehetne szoktatni az embereket (ha traffizás helyett pl. erre figyelnének a rendőrök).

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.10.19. 08:13:07

@gmower: Ezt a legnehezebb megfogni a rendőrnek. Szerintem egyszerűen csak bambulnak és kész. Én a rendőröknek a buszsávot, a körúton a villamos síneken közlekedőket és az olyan tilosban parkolókat ajánlanám, amik valóban feltartják a forgalmat. Ha csak ezeket összeszednék, abból is szép bevételt lehetne csinálni, és járulékosan a morálra is jó hatással lenne. Ez a veszett traffizás, amit csinálnank, csak egy össznépi bujócskává teszi a mindennapi vezetést, de érdemben nem sokat változtat a közlekedés biztonságán (kivétel az autópálya, ahol szerintem érezhetően nagyobb a biztonság, amióta sokat traffiznak).

gmower (törölt) 2009.10.19. 11:00:53

"Ezt a legnehezebb megfogni a rendőrnek."

Szerintem nem. Csak annyit kell csinálni, hogy valahova kiállnak egy kamerával (bizonyíték miatt), és szépen megállítják azokat, akik épp telefonálnak. Ráadásul ezt egyben lehet csinálni az övek és gyerekülés ellenőrzésével, mert azok hiánya is messziről látszik. Aztán még lehet motoros rendőröket is alkalmazni, akik a forgalomban résztvéve szednék ki őket (mondjuk itt nehezebb felvételt csinálni az esetről). Nem nehéz ez, csak akarniuk kellene. Van olyan, amit tényleg szinte lehetetlen kiszűrni (pl. elalvás esete, mert ugye ez csak akkor derül ki, ha baleset lesz belőle), de a telefonálás nem ilyen.
süti beállítások módosítása