Qkac 2009.09.30. 22:07

Buszsávfoglalók

Megjegyzés nélkül:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr61419428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZoRRaW 2009.11.12. 12:27:51

akit beengedtél és aztán a buszsávban jobbra indexelve haladt lehet szabályos is, ha tényleg van ott utca jobbra, de nem látni :-) azt nem tudom, mennyit lehet buszsávban haladni jobbrakanyarodás céljából.

ha néha beintegrálnál egy Google Map-ot még jobb lenne, de egyébként tök jó, hogy megtaláltam ezt a blogot, én pár hónapja próbálkoztam felvételt készíteni, de a Sony Ericsson telefonommal fekvő formátumban készített videót a gépen már nem fekve lehet nézni, és videót elforgatni kicsit macerás :-)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.11.12. 13:46:57

@gyuri-lux: Szia! Üdv a blogomon!
Van ott utca, de becs'szó, nem oda ment, hanem a Krisztina krt.-on kanyarodott el jobbra! :-) Az messze volt. Egyébként a szabály szerint semennyit. Megszaggatják a záróvonalat, amikor át lehet lépni kanyarodás céljából. (A KRESZ e téren (is) elég pongyola. 36.§(8) szerint: "Más jármű erre a forgalmi sávra - a sáv keresztezését és a bekanyarodásra felkészülést kivéve - nem hajthat rá.") Ha nem záróvonallal van lehatárolva a BUSZ-sáv, akkor ebbe bármi belefér, de ha ott a záróvonal, akkor az egy abszolút jelzés - kvázi független a BUSZ-sáv lététől -, így ahhoz kell tartani magát mindenkinek.
A magam részéről azokkal semmi bajom - akik - mint az itt kitárgyalt delikvens, is - előbb-utóbb valóban elmenek jobbra, de akik csak végigelőzik a sort, majd megpróbálnak visszapofátlankodni, no azoktól égnek áll a hajam!
Az eredeti YouTube videók legtöbbször geokódoltak, tehát a YouTube-on megtekinthető a térkép, de ha sok esemény van fenn a város sok pontjáról egy videoban, akkor nem tudom értelmezni, illetve kivitelezni a térkép beillesztését. (Az aktuális helyszín egyébként a Mészáros utca lefelé a Krisztina krt. és az Alagút felé.)
A telefon problémájáról: az valami software-hiba - elcseszték a Sony-nál -, mert általában a fekvő szokott az alapértelmezett lenni, és az állóban készített felvételnél jön elő az általad említett gond. Én N73-mal csináltam fekvő videót, és az jó volt, nem fordult el. Az iPhone-omnál is így van. A telefonon meg tudom nézni az álló módban készített videót is, mert beforgatja a giroszkóp miatt, de ha váni akarom, vagy feltenni a YouTube-ra, akkor előtte nekem is be kell forgatnom. Ezt csak otthon az MBP-n tudom gond nélkül megcsinálni, itt az irodában nekem sincs rá eszközöm.

ZoRRaW 2009.11.12. 14:02:00

@Qkac: koszi, viszem a telcsit akkor egy kis szoftverfrissitesre. Ez az irodambol:

www.youtube.com/watch?v=q9n-ovhAJRU

neha tok jo lenne uzemeltetni itt egy kamerat, lenne par erdekes felvetelem :-))
süti beállítások módosítása