Hétvégén Nyíregyházán, pontosabban Demecseren jártunk. Hazafelé az M3-ason este 1/2 8-kor komoly dugóba futottunk bele úgy a 101-es km-szelvényben. Állt mind a két sáv, néha kicsit araszoltunk előre. Nagyjából ott, ahol megálltunk,rendőr a leállósávon villogó lámpával. Gondolom arra vadászik, hogy ki akar surrani a leállón! Jelen állás szerint pozitív! Gyerekek nyűgösek, szívesebben lennének már otthon és aludnának. Vasárnap lévén másnap óvoda, korán kell kelni. A sor meg nem halad egy centit sem. Kis idő után megnézem az UTINFORM honlapját (lásd: a hasznosak között, jobbra!), ahol is egy rövid mondatban a lényeg szerepel is: "Útépítés miatt sávlezárás a 98-as km-szelvényben, csak egy sáv járható." Ragyogó! Még 3 km ... Egy órába telt megtenni azt a 3 kilométer, plusz azt a közel 200 métert, amíg a sávlezárás tartott.

Ami a bosszantó volt:  Egy lélek nem dolgozott az építkezésen, ami előrevetíti, hogy másnap, hétfőn reggel a lényegesen nagyobb forgalomban ez a lezárás még bőven létezni fog. Az új koptatóréteg már elkészült, kevés hiányzott a befejezéshez. A belső sávban parkolt pár úthenger meg egyéb munkagép, a terelővonal nem volt felfestve - frissen aszfaltoztak -, tehát autópályaként a belső sáv nem volt járható; a lezárás jogos! DE! Miből állt volna ráterelni a forgalmat a leállósávra, és akkor két sávban haladhattunk volna tovább, mondjuk 80-as korlátozás mellett? Kicsit odébb, még az M0 csomópontja előtt hasonló építkezés kapcsán ezt meg tudták oldani olyannyira, hogy a szembejövőket terelték a leállóra, és a mi belső sávunkat átvitték a szemközti pálya belsőjébe, míg mi a külsőn haladtunk. Ha ott megoldható, akkor itt miért nem? És a rendőr - ha egy kicsit gondolkodik -, ezt nem látja át? Oda áll a kék villogós autójával a lezáráshoz és rátereli a forgalmat a leállóra is!

De nem! Szívtunk egy órát.

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr561415115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása