Qkac 2009.09.25. 10:57

Találós kérdés

  1. Hol a Szerémin balról érkező Twingo?
  2. Mit akar a fehér furgon a mi zöldünk alatt a kereszteződésben?

A választ tudjátok: BALRA FORDUL(T).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr931405951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmower (törölt) 2009.09.25. 15:13:47

Hát ez a Twingós könnyen megszívhatta volna, ha a sor elején nem alszanak...

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.09.25. 21:26:12

Ebben a kereszteződésben soha senki nem szívja meg! Általában két autó fér be a lámpánál állók elé úgy, hogy az első még valmai félre értelmezett tisztességből visszatolat valamelyest - megállva ezzel a zebrán, míg a második egyszerűen kersztbe áll ez előtt. (Sokat járok arra, a kettőből legalább egy szinte minden lámpaciklusban össze is jön - tulajdonképpen kár is már fotózni, mert uncsi!) Ebből láthatod, hogy nincs is esély szívatni őket - hiszen mindez a felálló vonal előtt történik, mert van rá hely. Persze azt is el kell ismerni, hogy ha egyébként a kereszteződés a lámpa ideje alatt folyamatosan átjárható, nem is szenvedünk belőle hátrányt, ergo engem pl. nem is zavar. Viszont ha nagy a dugó a Szerémin, ez a szitu attól még ugyanúgy megismétlődik azzal a különbséggel, hogy ilyenkor előfordul olyan helyzet is, hogy aki a lámpánál szabályosan áll elsőnek, már nem is fér be a kereszteződésbe, mert nagyjából annyi hely szabadul fel egy lámpaváltás alatt, amennyibe az a két pofátlan szemét befér. No, ilyenkor az ember kicsit morci lesz.

gmower (törölt) 2009.09.28. 09:26:40

Nekem ez elég meglepő, amerre én járok rendszeresen, nem szoktak előfordulni a kötelező haladási irányt figyelmen kívül hagyók, bár ebben nagy szerepet játszhat, hogy tényleg veszélyes lenne :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.09.28. 11:34:16

Ahogy a mellékelt videók is mutatják, nem túl veszélyes a megoldás. Ami kiváltja: egy egyszerű tervezési hiba. Ha az itt levő nem kisszámú irodaház egyike az uticélod, és Pest felől érkezel, még vagy három kereszteződést kell menned, mire balra fordulhatsz a Budafoki út irányába, vagy ha jobbra kívánsz "lóherézni", akor meg embertelen dugókba tudsz belefutni a környező szűk utcákban - erről is van már fenn anyag a blogon korábbról. Igazán kevés szabályos megoldás van a közelben, és mindegyik sok várakozással jár .. ezért aztán sokan ezt tartják egyszerűbbnek.
süti beállítások módosítása