A buszsávot használók népes táborával másodikán délután csak a lámpás kereszteződésben érvényes szabályokra fittyet hányók hasonlóan népes csapata tartja a versenyt.
Először is: Mit nekem a piros jelzés? (Figyeld jobbra a szervízutat!)
Aztán jön az egyik legbosszantóbb "fagomba". Megállok, bejön elém - át a záróvonalon természetesen -, majd a zebrán állva beragad a kereszteződésbe. Viselkedése egyúttal magyarázat arra, miért dugulnak be lámpás kereszteződéseink amúgy még a kezelhetőség határán innen levő forgalmi helyzetben is:
A következő kereszteződésben már mikényszerülünk várakozni 6 másodpercet - Khm, khm: egy mindössze 25-30 másodperces zöldnél ez ám nem kevés! - a hasonló mentalitású polgártársak miatt:
És végül - hogy ne csak az autósokról essen szó: a bácsi simán elindulna átkelni a 4 sávon a  villogó zöldből éppen pirosra váltó gyalogos lámpánál, ha nem gondolkozna helyette valaki:
Aztán végre hazaértem ...

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr421357835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása