Qkac 2009.08.27. 14:32

Bevezető

Miért is?
Az az ötletem támadt, hogy napi közlekedési élményeimet megosztom veletek.
Az itt dokumentált történések többnyire apróságok, és remélem, ez nem is fog változni. Igyekszem jót, is rosszat is megmutatni. Nem célom szenzációs felvételeket készíteni; egyszerűen megpróbálom dokumentálni mindazt, ami napi rendszerességgel ér a viszonylag kevés autóban eltöltött idő alatt. Az itt látható apró történésekhez hasonlóak esetenként szóba jönnek egy-egybeszélgetés során, de az előadó többnyire kissé kiszínezi a valóságot, általában magát fényezi, miközben az idő haladtával az emlékek megfakulnak. Ennek most részemről vége ...
A technikáról:
Adott egy iPhone 3GS, ami ugye ragyogó videót képes készíteni.Nem kell aggódni, nem veszélyeztetetk senkit vezetés közben: induláskor kirakom az ablakba, és elindítom a felvételt, indokolt esetben - de legkésőbb érkezéskor :-) - pedig megállítom. A felvétel érdekes részleteit a telefonról közvetlenül a YouTube-ra küldöm, ahol - ha van rá időm - utószerkesztem, megjegyzésekkel látom el, aztán némi komment kíséretében irány a blogba.
A személyiségi jogokról:
Minden gépjárművezető egy potenciális gyilkos, hiszen egy meglehetősen veszélyes üzem aktív, autonóm résztvevője. Én is az vagyok. Az a minimum, hogy olyan felelősséggel veszünk részt a forgalomban, hogy vállaljuk a tetteinket a nyilvánosság előtt is. Ha ez pozitív, úgy nincs mit szégyellnünk, ha meg negatív, hát úgy kell nekünk.
Tájékozódás:
Igyekszem a címkékkel következetes lenni. Ha a jelenetsor valami jó példát, követendőt mutat, kap egy 'pozitív' jelzőt, ha az ellenkezőjét, úgy egy 'negatív'-at. A +/- mellett egy-egy szóval utalok a jelenségre is. Ezek használatával könnyen tudtok válogatni az anyagok között.
Hát, kicsit bővebben ennyit erről a blogról. Kezdjük el ... !

Szólj hozzá!

Címkék: info

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr811357814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása