A helyszín a Nagykőrösi út Pestszentimre felé vezető szakasza, a Nagybani Zöldségpiac környéke. Nyitásra várnak a teherautók - amikor már nem férnek el a kanyarodó sávban, akkor többé-kevésbé a főúton állva. A forgalomtechnikusok látva a kialakult helyzetet próbálták a 'Megállni Tilos!' táblákkal gátolni a dolgot, de ez nem oldja meg a problémát, legfeljebb újabb alkalom egy kis lehúzásra. Hogy ki hibázott: a forgalomtechnikus, amikor nem tervezett teljesen önálló sávot a várakozóknak, mint pl. egykor a határállomásokon, vagy az építész, aki a program ismeretében nem tervezett külső parkolót, ahol nyitásik várakozni lehet? - Nos, ez sosem fog kiderülni. Az viszont bizonyos, hogy ez így nem működik.

Ajánlom figyelmetekbe a szemben állókat. Ők nem a BEkanyarodó, hanem a KIkanyarodó sávban állnak - gyakorlatilag tökéletesen a menetiránnyal szemben. Tehetnek ők róla, ha egyszer onnan érkeztek?!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr441388758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmower (törölt) 2009.09.18. 10:27:27

Ez nagyon durva, itt keményen el van cseszve a forgalomszervezés, és nem kicsit veszélyes szituációkat szül. A megállni tilos táblával nem értem mi volt a céljuk, hisz itt egyértelműen forgalmi okokból állnak, ami ugye kivétel. A szemből érkezők meg igen rutinosan oldják meg a helyztetet a kihajtósáv felhasználásával, gondolom ott ilyenkor úgysem akar kihajtani senki.

A legszomorúbb mégis az egészben az, hogy az illetékesek tudnak a problémáról (megállni tilos táblás próbálkozás), és mégsem oldják meg rendesen... Tényleg meg kell várni, míg valaki otthagyja a fogát?
süti beállítások módosítása